Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Медики назвали напій, що “вбиває” ракові клітини
Про користь моркви та морквяного соку чули всі. Однак як правильно споживати цей коренеплід?
Чому до салату з моркви слід додавати сметану, а в сік – олію, пише sutura.org.ua
– Морква багата потужними антиоксидантами – каротиноїдами, які здатні відновлювати клітинні та молекулярні пошкодження, – каже Борис Скачко, лікар-фітотерапевт. – А ще цей овоч зміцнює імунітет завдяки високому вмісту витамину А.
Крім того, морква має виражений антибактеріальний ефект, а також запобігає запальні процеси та припиняє їх. Вже мовчу про її позитивне вплив на очі. Моркв’яний сік використовують у лікувальному харчуванні при гіпо- та авітамінозі А, захворюваннях печінки, серцево-судинної системи, нірок, шлунка, при недокрів’ї, поліартриті, порушеннях мінерального обміну тощо.
Останні дослідження довели, що витамин А запобігає 80% хвороб, а за наявності онкології зменшує ріст опухолей на 60%. і вбиває ракові клітини
Тому споживати моркву треба щодня. Проте обов’язковим компонентом є жири, адже витамин А належить до жиророзчинних вітамінів, які засвоюються лише за наявності жирів. Тому якщо пити морквяний сік (звичайно, він повинен бути свіжовидавленим), є сенс додати в нього кілька крапель олії – лляної, оливкової або гарбузової. Крім того, краще пити не чистий морквяний сік, а розбавлений навпіл з яблучним. Справа в тому, що яблука містять кислоти, які нейтралізують розвиток бактерій у соку.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!