В результаті проведеного дослідження вчені США заявили про те, що вживання дині знижує ризик виникнення інсульту або раку. За їх словами, цей ефект дині обумовлений присутністю в ній особливих речовин, пише sutura.org.ua

Містяться в дині мінерали у вищій мірі позитивно впливають на здоров’я людини. Зокрема, проведені вченими клінічні досвіди показали: наявний у дині аденозин діє як антикоагулянт і попереджає виникнення серцевих та мозкових захворювань, пов’язаних із тромбоутвореннями в судинах та артеріях. Також у дині міститься калій – мінерал, який допомагає контролювати тиск, запобігає гіпертонію.

Крім цього, диню відрізняє підвищений рівень каротиноїдів, що допомагає попередити виникнення раку. До складу плодів входитиме витамин А, який також називають «вітаміном молодості». Він захищає цілісність шкіри та слизових оболонок, дуже важливих для нормального зору та міцного імунітету, пояснили експерти.

«Речовини, що містяться в дині, прискорюють регенерацію шкіри і борються з її старінням, сприяють зростанню волосся і запобігає їх випадання», — конкретизували медики.

Вони додали, що диня є цінним джерелом фолієвої кислоти — витамину В9, який практично повністю руйнується при тепловій обробці, в той час як диню вживають у натуральному вигляді. Фолієва кислота потрібна жінкам під час вагітності та в клімактеричний період, а також усім, хто хоче покращити пам’ять і позбутися від депресії.

Вживання дині допомагає перебувати в тонусі, позбавляє від безсоння, втоми та дратівливості. Дана властивість її плодів забезпечується ферментом супероксиддисмутазою, запобігає процес пошкодження тканин тіла, повідомили лікарі.