Медики назвали продукти, які ефективно розріджують густу кров.
Густа кров підвищує ризики серцево-судинних патологій, але існують продукти, які розріджують її, – у їх ряді імбир, кориця, часник, насіння та інші.
Медиками були названі продукти, які ефективно розріджують густу дах. Даний стан крові небезпечний тим, що порушує функцію транспортування важливих поживних речовин і кислорода до органів, збільшує ймовірність тромбозу – стану, що загрожує інфарктами та інсультами.
“Продукти, які розріджують дах, багаті на саліцилову кислоту, омега-3 жирними кислотами, йодом, витамином Е”, – назвали експерти.
До списку особливо корисних у цьому плані медики внесли
Оливкова олія. Його компоненти, омега-3 жирні поліненасичені кислоти та витамин Е, м’яко розріджують дах. Ці ж інгредієнти присутні не лише у дорогій оливковій, але й у інших рослинних нерафінованих оліях (наприклад, соняшниковій).
Імбир. Крім здатності розріджувати кров, продукт також має властивість знижувати рівень цукру в крові. Але перш ніж вживати імбир, потрібно проконсультуватися з лікарем: його активні речовини впливають на сердечний ритм.
Горіхи, насіння. Містять всі рекомендовані інгредієнти для розрідження густої крові – саліцилову кислоту, витамин Е, омега-3. Щодня слід з’їдати горсть горіхів та насіння.
Кориця. Її компонент кумарин відомий вченим як ефективний натуральний антикоагулянт.
Часник. Регулярно слід з’їдати один-два зубчики рослинного продукту. Є дані про те, що така звичка знижує ймовірність виникнення тромбів на 50%.
Гострий перець. Головна речовина продукту – капсаїцин-знижує вміст у крові фібрину, білка, що впливає на утворення тромбів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!