Приготування одних і тих самих продуктів різними способами може по-різному впливати на здоров’я.

М’ясо також може стати не таким корисним, якщо його неправильно зготувати. Науковці із Іллінойсу проводили дослідження щодо різноманітних рецептів приготування м’ясних страв. Вони проаналізували стан 65 добровольців із різним способом харчування, передає sutura.org.ua

Виявилося, що люди із вищим рівнем сердечно-судинних проблем любили змажене м’ясо. Саме у них ризик таких захворювань був у 3,7 разів вищим за інших. Тому експерти визначили, що найкраще м’ясо тушкувати чи варити. А від змажити можна рідко, тим паче на грилі, бо на сильному вогні у страви виникають шкідливі білки. Вони можуть призводити до бляшок у судинах та артеріях.