Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Медики перерахували найбільш корисні види риб
Через високий вміст легкозасвоюваного білка, витаминів А і D, а також жирних кислот медики наполягають на додаванні риби до раціону як мінімум два рази на тиждень. Фахівці перерахували найкорисніші її види.
Лідером за вмістом вітамінів та питних речовин є тунець. Його калорійність на 100 г продукту всього 80 ккал. М’ясо цієї риби – чистий білок. У ньому мало жиру і велика кількість цинку, фосфору, кальцію, селену та витамину D. Вживання лососевих видів, таких як форель, горбуша і сам лосось, покращують функціонування сердечної м’язи та знижують ризик утворення тромбів. У них багато вітамінів групи В, А і D, селену, фосфору та фолієвої кислоти.
Тріска вважається корисною за рахунок майже повної відсутності в ній холестерину. Її біле м’ясо містить 19% білка і лише 0,3% жиру. Включення даної риби в раціон зміцнити імунітет, упорядкує нервну систему та обмін речовин. Палтус впливає на настрій та сон через серотоніну та мелатоніну, якими він багатий. Особливо його рекомендується їсти людям похилого віку, що є профілактикою хвороби Альцгеймера. Крім того, білки, наявні в палтусі, нормалізують функцію мозкових клітин, перешкоджають їх відмиранню та покращують харчування.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!