Рак – це важке захворювання, яке виводитиме з ладу роботу всіх органів і систем організму людини, передає sutura.org.ua У першу чергу страждає орган, в якому оселилися ракові клітини і виросла злоякісна опухлина, а в другу – імунна система, яка виконує колосальну роботу щодня, але встояти перед онкологією у більшості випадків не може. Плюс до всього, в процесі лікування онкохворих змушень приймати масу лікарських засобів, що пригнічують імунні клітини. Тому однією з головних задач харчування для людини, хворої на рак, є зміцнення імунітету.

Онкологи рекомендують перейти на вегетаріанський тип харчування і на годину лікування раку забути про продукти тваринного походження. Це необхідно для того, щоб організму було легше перетравлювати їжу і в нього не потрапляли нові канцерогенні речовини із жирного м’яса, які погіршують ситуацію ще більше.

На які продукти слід налягти онкохворій?

Овочі. Усі види капусти, кабачки, томати, огірки, морква, зелений горошок та інші овочеві культури надзвичайно корисні для всіх людей, а для тих, у кого рак, особливо. У овочах містяться хлорофіл, підвищує опірність організму людини проти ракових клітин, а також багато інших речовин, що покращують роботу життєво важливих органів та сприяють виробництву нових імунних клітин.

Фрукти та ягоди. Онкохворим можна і потрібно їсти дари природи якнайчастіше, адже в них містяться витамини, які зміцнюють імунітет, і цінні мінерали, необхідні організму для боротьби з раком. До речі, фрукти та ягоди нерідко називають продуктами, що попереджають розвиток онкологічних захворювань, тому їх потрібно їсти всім і завжди.

Лук і чеснок. Флавоноїди в складі ароматного чесноку і луку дозволяють значно скоротити кількість ракових клітин, так що ці продукти повинні бути в рационі харчування онкохворих і тих, хто хоче захиститися від цієї недуги.

Зелений чай. Лікарі радять з усіх напоїв вибирати зелений чай, бо він багатий катехінами – речовинами, які блокують розмноження ракових клітин в організмі. Онкохворим рекомендовано випивати за добу 3-4 чашки несладкого зеленого чаю.

Оливкова олія. У цьому маслі міститься речовина “олеокантал”, яке здатне знищувати ракові клітини в організмі людини, тому медики настійно рекомендують вживати олію оливи по 1-2 ст. л щодня.

Ці продукти для людей з онкологією під суворим забороною: алкоголь, газовані напої, фаст-фуд, м’ясо, яйця, морепродукти, хлібобулочні (дріжджові) та кондитерські вироби, сіль та сахар, кофе, какао, напівфабрикати, ковбаса та сосиски, бульйони на м’ясі або рибні, копченості та смажені на соняшниковій олії продукти.