Сало вважається найтрадиційнішим продуктом в українській культурі, передає sutura.org.ua Наші пращури називали його надзвичайно корисним, особливо в осінній та зимовий період, коли докучають холод та холоднеча.

Тут усе можна пояснити з погляду анатомії людського організму та його життєдіяльності. Як тільки температура повітря довкілля знижується – організму потрібно паливо або ж простими словами жир, який виконуватиме захисну функцію для внутрішніх органів. Саме тому багато і набирають лишню вагу за зиму.

Дієтологи рекомендують без побоювання за фігуру їсти сало в холодну пору року

Крім того, що сало має приємний смак, воно ще й дуже корисне. По-перше, сало, жирне, а значить, за його допомогою можна буде забезпечити організму той самий захист від холоду. По-друге, сало містить у собі безліч витаминів, поживних речовин і мікроелементів, а також є відмінним джерелом енергії.

Але! У 100 г солоного сала налічується понад 800 калорій, а це більше половини добової норми для людини, що не має лишнього ваги і не страждає ожирінням. Тому в день ви можете з’їсти всього кілька скибочок сала, загальна вага яких не перевищить 30 р. Тільки так ви залишитеся при своїй вазі і заразом подбаєте про здоров’я.

Корисні властивості сала:

  • знижує рівень холестерину;
  • очищає судини та укріплює їх стінки;
  • піклується про серце та його молодість;
  • пригнічує дію алкоголю на організм людини і не дозволяє яду всмоктуватися в дах;
  • допомагає схуднути, прискорюючи метаболізм і усуваючи відчуття голоду;
  • покращує стан шкіри, увлажнюючи і живлячи її зсередини.

Раніше жінки і молоді дівчата змащували шкіру обличчя та рук салом, щоби на холоді шкіра не обвітрювалася. Цей спосіб не втративши своєї ефективності, але став менш популярним, хоча, по суті своїй він є натуральним і абсолютно нешкідливим.

Пам’ятайте, необов’язково налягати на жирне копчене сало, щоб бути здоровим. Медики радять їсти солоне сало в невеликій кількості, але щодня, особливо осенью та зимою.