Медики пояснили, у чому може бути яблук
Яблука можуть містити високу дозу фруктози, насичені кислотами і досить калорійні, – тому при зайвій вазі та деяких хронічних захворюваннях можуть являти собою певну опасность для організму.
Медики розповіли про властивості яблук, принагідно пояснивши, в чому може полягати їхня опасность. Лікар-ендокринолог зауважила, що фрукти, незважаючи на наявний потенціал користі, підходять далеко не всім.
«У яблуках багато фруктози, що проходить через печінку і перетворюється на сахарозу. Вони небажані для людей із діабетом, ожирінням”, – сказала фахівчиня.
Здоровим людям їх також потрібно їсти, не зловживаючи кількістю – причиною тому вуглеводне навантаження, що створюється цими фруктами. Одне середнє яблуко за калорійністю можна порівняти з куском хліба завтовшки в сантиметр, пояснили медики.
“У день рекомендується з’їдати два-чотири яблука за кілька прийомів їжі – строго після їжі, не на щастя”, – зауважив дієтолог.
Також існує опасність того, що яблука, внаслідок високого вмісту клітковини та кислот, можуть викликати погіршення самопочуття у людей з проблемами шлунково-кишкового тракту. Їм краще їсти запечені плоди – у такому вигляді вони не викликають загострення.
Крім того, медики радять уникати вживання соку, особливо на порожній желудок. Такий напій має високий глікемічний індекс і може викликати дуже різке зростання рівня цукру в крові.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!