Хліб – один з найбільш “спірних” продуктів харчування і часто від нього радять відмовлятися, або зводити його до жорсткого мінімуму. Але, на думку ряду експертів, здоровим людям хліб треба їсти щодня.

Нутриціології одностайно радять не відмовлятися від хліба, оскільки цей продукт є здоровим джерелом вітамінів і мікроелементів – зокрема, витаминів групи В, витамину Е, залізу, магнію.

Говорячи про те, який хліб краще, якщо виходити з його потенціалу користі для здоров’я, медики відзначили наступне: – Якщо в чорному трохи більше вітамінів і клітковини, то білий рідше викликає здуття живота і печію, також корисний для регулярного споживання цільнозернового хліба.

Чи може через хліб погладшати фігура? На думку експертів, немає – за умови, що цим продуктом не зловживають. За відсутності протипоказань щодо здоров’я, можна вживати до 300 грамів хліба на день, вважають вони. “Щоб зрозуміти, наскільки якісний хліб, натисніть на нього пальцем. Якщо сильно піднімається і відновлює свою форму медленно, в тесті дуже багато розпушувачів. – поділилися фахівці.