Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Медики розповіли, чому необхідно їсти сало
Він є на столах усіх наших земляків. Цей делікатес є відмінним доповненням до борщу та, як виявилося, дуже корисним продуктом.
Борщ, чеснок і шматочок ароматного чорного хліба. Чогось не вистачає в цьому істинно українському наборі продуктів? Звичайно ж, жирного сала з м’ясним прошарком. За цим делікатесом до нашої країни їдуть багато туристів. І, як виявилося, недаремно, адже сало дуже корисний продукт.
Це підтвердили німецькі вчені, відкривши нові властивості жирної ласощі.
У чому користь сала?
Дослідникам з Мюнхенського університету вдалося довести, що цей продукт допомагає нашому організму швидше переробляти жири та протистояти утворенню холестеринових бляшок у сосудах. Ще сало за рахунок вмісту в ньому кислот позитивно впливає на сердечний м’яз. Наприклад, у його складі є арахідонова кислота, яка є будівельним матеріалом для клітинних мембран і допомагає покращити стан міокарда.
Ще одна корисна складова сала – олеїнова кислота. Вона позитивно впливає на сердечно-судинну та видільну системи. Вживання продуктів з цим речовиною – відмінна профілактика атеросклерозу.
Цікаве відкриття про сало зробили і канадські медики. Вони стверджують, що цей продукт може допомогти організму позбавитися від токсинів і навіть від радіонуклідів. Тому вживання цього делікатесу для людей, які проживають біля Чорнобильської зони, є дуже актуальним.
Важливо! Змажене та копчене сало втрачає свої корисні властивості. До того ж, у процесі термічної обробки виділяються шкідливі для людини речовини – канцерогени.
Кому не можна їсти сало?
Цей продукт протипоказань для людей із хворобами печінки та жовчного міхура, порушення холестеринового обміну.
Всім іншим любителям смачно поїсти потрібно дотримуватися норми вживання сала, щоб не допустити виникнення хвороб та ожиріння.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!