Відмовитися від помідорів варто, якщо є:

Болі нірок Через високий вміст щавлевої кислоти помідори змінюють водно-сольовий баланс організму. А консервовані та варені томати можуть призвести до появи каменів у почках, інформує sutura.org.ua

Аллергія Помідори обробляють хімікатами, щоб захистити від насекомих та шкідників, тому вони можуть викликати неприємну реакцію у алергіків.

Гастрит або виразкаТим, хто страждає від підвищеної кислотності, краще не захоплюватися маринованими, солоними та свіжими помідорами, адже вони можуть викликати загострення.

Болі жовчних шляхів Популярний овоч має жовчогінний ефект і може бути небезпечним для людей з камінням у жовчних шляхах чи міхурі. Навіть кілька шматочків помідорів можуть викликати хворобливі відчуття.

Проблеми із суглобами Коли концентрація щавлевої кислоти в організмі перевищує норму, то виникає сильний біль у суглобах.