Медики розповіли про фрукти, які підвищують рівень гемоглобіну в організмі людини
Медики розповіли про фрукти, які необхідно вживати для підвищення рівня гемоглобіну в організмі людини. Наприклад, при включенні до раціону груш, яблук, айві, изюмів та кураги збільшуються показники найважливішого елементу крові.
Гемоглобін є білком, що переносить атоми води та кислорода в клітини тканин та органів. При його дефіциті останні відчувають нестачу кислорода, що провокує порушення метаболізму, різні хвороби. Для підвищення його рівня необхідно додати до раціону певні продукти.
Щодня можна вживати курагу, дозволену при цукровому діабеті. Яблуко вважається одним із найпопулярніших фруктів, які допомагають підтримувати рівень заліза в організмі людини. Це пояснюється його доступністю. До складу дині та кавуну також входити залізо, проте у меншій кількості.
Через кальцій, поліфенолі та таніні мікроелемент, що надходить з їжею, не повністю засвоюється організмом. Наприклад, у молочних продуктах не тільки не міститься залізо, але і є кальцій, що заважає його засвоєнню з інших продуктів. З цієї причини не рекомендується поєднувати фрукти та молоко в одному прийомі їжі.
Майже всі злаки, а також макаронні вироби, обтяжують засвоєння заліза. Вони здатні окислити мікроелемент, внаслідок чого він непридатний для вироблення клітин гемоглобіну. За наявності підвищеного гемоглобіну лікарі радять виключити з раціону шиповник, кава і міцний чай, алкоголь. Фрукти необхідно піддавати термічній обробці для зниження рівня заліза.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!