Ви ніколи не замислювалися, як звичка розбавляти кофе молоком може відбитися на вас? Далі ви дізнаєтеся, від чого необхідно відмовитися при вживанні кави, щоб не нашкодити своєму здоров’ю, інформує sutura.org.ua

Прийняття їжі одночасно з кавою здатне значно загальмувати процес перетравлення їжі, тим самим зменшивши кількість засвоюваних організмом питних речовин та вітамінів. Щоб уникнути цього необхідно максимально обмежити певні продукти під час вживання кави.

З якими продуктами не можна поєднувати кофе?

Багаті кальцієм продукти

Якщо ви не можете обходитися без чашечки кави, що бадьорити з ранку, постарайтеся виключити зі свого раціону продукти, що містять кальцій. Особливо різні молочні продукти. При вживанні кави кальцій починає активніше виходити з сечею, не встигаючи засвоюватися організмом. Здоровим людям це не доставити особливих проблем, проте тим, у кого спостерігається дефіцит кальцію, може досить сильно нашкодити.

Для забезпечення свого організму достатньою кількістю кальцію рекомендується не вживати більше кількох чашок кофе на день.

Багаті цинком

Річ у тому, що кофе містить велику кількість дубильних речовин. Він створює міцні зв’язки з мінералами, і організму дуже важко з ними впоратися. Таким чином, вживання кави разом з цинковмісними продуктами може призвести до повної відсутності даного елемента. Він буде надходити в організм, але відразу виводитися з нього природним шляхом.

Продукти, що містять у собі велику кількість заліза

Залізо може засвоюватися нашим організмом лише у двох видах: гемовому та негемовому. Перший варіант ми одержуємо виключно з м’яса тварин, другий — при вживанні різних рослинних продуктів.

Саме тому вегетаріанці часто страждають від нестачі гемового залізу. А ті люди, які ще люблять випити кілька чашок кофе, страждають від нестачі негемового залізу, це також пов’язано з дубильними речовинами, що містяться в каві.

Якщо у вас проблеми із засвоєнням даного елемента, необхідно відмовитися від одночасного вживання з кавою багатих залізом продуктів. Не поєднуйте з напоєм наступні харчові продукти: чечевицю, орехи, нут, тофу та інші продукти, що містять сою.