Зокрема, дослідники оцінюють шоколад як продукт, що попереджує розвиток серцевої недостатності, інформує sutura.org.ua

Вживання шоколаду в кількості до трьох плиток на місяць знижує ризик розвитку серцевої недостатності на 13%, наводиться висновок спеціалістів у The Independent. На користь цього висновку свідчать результати аналізу даних 575 000 чоловік.

Особлива цінність шоколаду на думку вчених полягає в тому, що він є багатим джерелом флавоноїдів – поліфенольних речовин, під дією яких купіруються запальні процеси, а також підвищується рівень «хорошого» холестерину в крові. Також флавоноїди активізують виробництво оксиду азоту, розширюють кров’яні судини та покращують циркуляцію крові.

Найбільш корисним для серця, за словами фахівців, темний шоколад – у ньому присутня підвищена кількість флавоноїдів при найнижчому серед шоколаду вмісті цукру. Але навіть темний шоколад дослідники не радять їсти щодня – все ж таки даний продукт повний жиру і калорій.

«Шоколад принесе користь тільки в тому випадку, якщо використовуватиметься час від години. Щоденне вживання шоколаду підвищує ймовірність виникнення серцевої недостатності на 17%», – зазначили автори роботи.