Медики висловили свою позицію щодо поєднання алкоголю та солодощів

Головна / unsorted / Медики висловили свою позицію щодо поєднання алкоголю та солодощів

Лікарі не рекомендують поєднувати алкогольні напитки та десерти.

Наприклад, йдеться про звичку закушувати коньяк, шампанське чи лікер тортами, тістечками, конфетами та шоколадом.

Медики зазначають, що організм намагається спочатку переробити сахар, з енергетичної точки зору він є більш цінним продуктом для нього. Тому на перероблення алкоголю, який закушують солодким, йде більше години, а отже, інтоксикація у цьому випадку виявляється сильнішою.

Крім того, торт або шоколад у поєднанні зі спиртними напитками більше навантажує підшлункову залозу, що може призвести до її запалення. Тому, до речі, у святкові дні до лікарні частіше потрапляють пацієнти із панкреатитом. На думку лікарів, підшлунковій залозі доводиться виконувати підвійну роботу, переробляючи десерт та спиртне.

Після виходу з шлунку половина алкоголю потрапляє до печінки, а половина — до підшлункової. Якщо печінка може знешкодити алкоголь, то підшлункова такого механізму немає.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!