Однак нові дослідження виявили, що цукор, який міститься у фруктах, може приховувати низку смертоносних секретів, передає sutura.org.ua І це робить небезпечними навіть свіжовичавлені соки! Вчені виявили, що фруктоза частично винна в цих епідеміях таких захворювань, як рак, хвороби серця, артеріальна гіпертензія, ураження нірок і навіть недоумство.

Останнє дослідження, опубліковане на минулій неділі в журналі Американської дієтичної асоціації, показало: люди, які споживають багато фруктози, зловживаючи фруктовими соками, мають підвищений ризик раку прямої кишки.

Проблемою, кажуть дослідники, є те, що багато речовин, що містяться у фруктах і здатні захистити від раку кишечника – такі, як клітковина, витамин С та інші антиоксиданти – руйнуються в процесі обробки.

Грає роль і високий вміст фруктози у фруктових соках. Раніше в цьому році вчені з університету Бангор попередили, що навіть свіжовичавлений сік містить до п’яти чайних ложок фруктози на склянку, що може призвести до збільшення ваги і навіть діабету.

Британська дієтична асоціація вирахувала, що 150 мл соку на день – максимальна доза, яка не зашкодить здоров’ю.

Фруктоза може підвищувати рівень холестерину, а також призводити до пошкодження печінки, засмічення судин, ожиріння та діабету, попереджають американські дослідники.