Льон і його насіння використовують не лише у кулінарії, а й у медицині. Ця чудова рослина здатна лікувати та попередити багато захворювань. Насіння льону є чудовим дієтичним продуктом. Воно містить такі витамини як E, D, B2, B3, B4, B5, B6, B9 бета-каротин, мінеральні речовини. Крім цього, у їх складі є токоферолі: кальцій, калій, залізо, магній, цинк, селен, алюміній, марганець, хром, нікель, мідь, бор, йод, вуглеводи – 12-26% ефірні олії – 35-45% sutura.org.ua

Медики рекомендують вживати насіння льону для лікування та профілактики захворювань печінки, шлунково-кишкового тракту та щитовидної залози. Льон покращує стан волосся та шкіри, він виводить токсині з організму. Особливо корисними будуть насіння льону для жінок, оскільки вони є джерелом рослинних естрогенів – аналогів жіночих гормонів.

Лікарі рекомендують вживати льон як засіб для очищення кишківника для людей, які постійно на дієті. Завдяки властивостям цього рослини, вона м’яко очищає організм і не наносить шкоди організму.

Найкорисніші насіння льону у вигляді слизу. Його застосовують при виразці шлунка та двенадцятипалої кишки, для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту та сечовидільної системи, запорів, при запаленні слизової оболочки дихальних шляхів.

Насіння льону містять велику кількість антиоксидантів – лігнанів, які мають протиірусну та антибактеріальну дію.

Але перш ніж приступити до лікування льоном, порадьтеся з вашим лікарем.