Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Молочні продукти, які особливо корисні для серця
Дослідники Школи філософії та політики живлення Фрідмана при Університеті Тафтса (США) заявили про те, що вживання молочних продуктів, на відміну від чисельних дієтологічних теорій про небажаність їх вживання, – насправді надзвичайно корисні для зміцнення серця і судин, інформує sutura.org.ua
Отже, згідно з досвідченим резюме, молочні продукти з високим рівнем жиру не шкідливі, а корисні: зокрема, тим, що їх вживання грає роль профілактики інсульту та хвороб серця.
“Молочний жир не підвищує ризик серцево-судинних захворювань, а, наоборот, зменшує його. Деякі види молочного жиру пов’язані з кращим захистом від патологій судинної властивості”, – сказали автори дослідження.
Попередньо вченими були проаналізовані дані про здоров’я понад 2900 чоловік у віці від 65 років. За 22 роки, протягом яких збиралися ці дані, померло 2428 учасників, з них 833 людини – внаслідок ускладнень, викликаних захворюваннями сердечного м’яза.
Аналіз причин смертності продемонстрував, що наявність жирних молочних кислот у раціоні харчування людей ніяк не співвідносилося з їх ризиком померти. Більш того, молочний жир захищав від крововиливу в мозок.
“Люди з більш високим вмістом молочних жирних кислот у своєму раціоні харчування в цілому було на 42% менше схильні до смерті від інсульту”, – констатували медики.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!