Дослідники Школи філософії та політики живлення Фрідмана при Університеті Тафтса (США) заявили про те, що вживання молочних продуктів, на відміну від чисельних дієтологічних теорій про небажаність їх вживання, – насправді надзвичайно корисні для зміцнення серця і судин, інформує sutura.org.ua

Отже, згідно з досвідченим резюме, молочні продукти з високим рівнем жиру не шкідливі, а корисні: зокрема, тим, що їх вживання грає роль профілактики інсульту та хвороб серця.

“Молочний жир не підвищує ризик серцево-судинних захворювань, а, наоборот, зменшує його. Деякі види молочного жиру пов’язані з кращим захистом від патологій судинної властивості”, – сказали автори дослідження.

Попередньо вченими були проаналізовані дані про здоров’я понад 2900 чоловік у віці від 65 років. За 22 роки, протягом яких збиралися ці дані, померло 2428 учасників, з них 833 людини – внаслідок ускладнень, викликаних захворюваннями сердечного м’яза.

Аналіз причин смертності продемонстрував, що наявність жирних молочних кислот у раціоні харчування людей ніяк не співвідносилося з їх ризиком померти. Більш того, молочний жир захищав від крововиливу в мозок.

“Люди з більш високим вмістом молочних жирних кислот у своєму раціоні харчування в цілому було на 42% менше схильні до смерті від інсульту”, – констатували медики.