Всім відомо, що овочі приносять величезну користь. Наприклад, морква. Але наскільки ти справді проінформована про її користь? Я завжди раджу людям вивчати те, що вони вживають у їжу, а не просто їсти лише тому, що тобі так сказали по телебаченню, інформує sutura.org.ua

Звичайно ж, морква, як і інші овочі, – для організму необхідний продукт. Але в чому полягає її важливість? Давай разом у цьому розберемося.

Має протизапальну дію

Одним з найважливіших переваг моркви є її облуджуючу дію на організм. Морква бореться із запальними процесами і може допомогти у вирішенні великої кількості проблем, таких як ломота у тілі, головний або зубний біль. Для цього моркву краще вживати у сирому вигляді, але можна їсти і приготовленою на парі.

Допомагає у травленні

Морква – добрий джерело розчинної клітковини, тому вона допомагає у травленні і легко засвоюється завдяки вмісту магнезії. Морква допомагає м’яко нормалізувати стілець, більшість людей із синдромом роздратованого кишечника, а також іншими подібними захворюваннями добре її сприймають.

Боротися з раком

Морква також відома як один з натуральних засобів боротьби з раком через те, що вона багата на витамини В, С і А (останній відомий як бета-каротин). Ці поживні елементи життєво важливі для імунної системи, вони стимулюють зростання білих кров’яних тілець, за рахунок чого організм здатний боротися з раковими клітинами та іншими шкідливими впливами.

Боротися зі старінням

Завдяки питним речовинам, що містяться в моркві, вона корисна також у боротьбі зі старінням. Морква допоможе тобі виглядати молодо, а шкірі – більш пружно. Вона також надає омолоджуючий вплив на мозок, втім, як і всі інші овочі.

Вживання в їжу поживних і багатих витаминами овочів – одна з важливих речей, які ти можеш зробити для того, щоб ефективно боротися з віковими проявами як усередині організму, так і поза ним.

Виводити угри

Морква незамінна у боротьбі з прищами. Вітамін А реально допомагає позбутися від прищів та очистити запалену шкіру. Фактично медична терапія Accutane є не що інше, як хімічна версія все того ж витамина А. Як тобі здається, можливо, все-таки варто зробити вибір на користь натуральних продуктів, наприклад, моркви?

Насичує організм клітковиною

Всі ми знаємо, що потрібно вживати в їжу багато клітковини, але багато людей приймають пшеничні або вівсяні висівки, харчові добавки тощо. Все це чудово, але, якщо ти будеш їсти більше овочів як моркви, легко отримаєш достатню кількість клітковини.

У моркві міститься близько 6 грамів клітковини на чашку, а враховуючи, що в цій порції міститься всього лише 50 кілокалорій, зробити висновок щодо користі для фігури не становить великої праці. Наступного разу, коли зголоднієш, випи чашку морквяного соку. Ти наситишся, і тобі не знадобиться їсти важку для травлення клітковину з висівок або інших грубих продуктів.

Чинити антибактеріальну дію

Чи знаєш ти, що морква допомагає боротися зі шкідливими бактеріями в організмі? Вона визнана справжнім “антивірусним” та “протипаразитним” овочем. Вживання в їжу моркви та інших овочів відмінно допомагає організму боротися з різними захворюваннями. Я можу запевнити, після цього ти станеш відвідувати лікаря набагато рідше.

Допомагає при захворюваннях очей

До речі, краще вживати варену моркву, у ній антиоксидантів більше майже на третину, ніж у сирій.

Багато проблем з очима пов’язані з нестачею витамину А в організмі, а цей чудовий продукт допомагає його заповнити та запобігти такому захворюванню, як куряча сліпота.

Якщо ти помічаєш, що погано бачити з настанням сутінків, – це перший дзвінок, щоб бити на сполох.

Допомагає при цукровому діабеті

При захворюванні на цукровий діабет організм постійно потребує антиоксидантів, а морква в цьому – найкращий помічник. До речі, краще вживати варену моркву, у ній антиоксидантів більше майже на третину, ніж у сирій.

Знижує тиск

Якщо ти належиш до гіпертоніків – тобі сюди. Введи у свій повсякденний раціон моркву (роби фреш, пюре, запікай або гризі у сирому вигляді), і твій тиск завжди буде в нормі.

Говорять, що морква багата на сахар, а тому слід уникати її вживати. Що за дурниці! Морква – овоч, який має низький глікемічний показник. Не варто відмовлятися від неї, оскільки вона корисна для твого організму, ваги і, як бачиш, здоров’я.