Фахівці ізраїльського МОЗ рекомендують вживати оброблене м’ясо (сосиски, ковбаси, гамбургери, шніцелі тощо) не частіше ніж один раз на місяць.

У рекомендації підкреслюється, що особливо важливо дотримуватися цього правила при складанні меню для дітей, пишуть Новини Ізраїлю.

Не менше двох разів на тиждень необхідно їсти продукти, багаті на білки. При цьому слід надавати перевагу рослинним білкам, що містяться в сочевиці, горосі, хумусі, квасолі та інших бобових.

Фахівці МОЗ наголошують на тому, що немає необхідності обмежувати себе у споживанні знежиреної говядини, курятини та риби, якщо ці продукти не піддавалися промисловій обробці. При цьому фахівці підкреслюють, що зовсім не обов’язково мати ці продукти у своєму меню щодня.

Відмовляючись від обробленого м’яса, ізраїльтянам радять збільшити споживання овочів та фруктів, зелені, хліба грубої помелу, круп, знежирених молочних продуктів.