М’ясо рекомендується їсти не більше трьох разів на тиждень, причому не яловиче, а дієтичне м’ясо птиці. Від шніцелів і соусу болоньєзе краще відмовитися на користь сої та злаків. Крупи та бобові взагалі повинні стати постійним мешканцем на столах ізраїльтян. Сочевиця, горох, фасоль, хумус, гречка та вівсянка – найкраща альтернатива м’ясних страв, переконані у МОЗ, передає sutura.org.ua

Рекомендації були представлені на початку липня на конференції у науковому Інституті Вайцмана. Занепокоєння вчених викликає той факт, що ізраїльтяни стали споживати менше рослинної їжі та перейшли на щоденне споживання м’яса.

МОЗ пропонує альтернативне меню: м’ясо птиці їсти не більше двох-трьох разів на тиждень, споживання говядини звести до мінімуму, а від оброблених м’ясних продуктів – шніцелів, сосисок та ковбас – відмовитися зовсім. Максимум дозволяти собі їх раз на місяць.

Замість м’яса варто перейти до споживання риби як мінімум раз на тиждень. Звичайно, мається на увазі свіжа та свіжозаморожена риба, а не солона та копчена.

МОЗ рекомендує вживати по 5 порцій овочів на день та по 2-3 порції фруктів. Бажано цілісні, а не у вигляді соку.