Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Ми звикли вважати ці страви корисними, але кількість цукру в них зашкалює.
Пропонуємо вашій увазі п’ять продуктів, які відруюють організм сахаром, передає sutura.org.ua
Гранолу
Купівельна гранола може не тільки сприяти набору ваги, але й викликати підвищення рівня цукру в крові. Крім корисних пластівців, вівса, горіхів та насіння, вона включає патоку, кукурудзяний сироп, солодовий сироп або інші солодкі інгредієнти.
Фруктові соки
Вміст цукру в покупних фруктових соках становить приблизно 7%, тобто на кожний літр – 70 г, 12 чайних ложок цукру.
Протеїнові батончики
Професійні спортсмени ніколи не їдять їх перед тренуванням: велика кількість цукру негативно впливає на якість виконання упражнень, змушуючи організм швидше виснажуватися та сповільнюватися.
Випічка без глютену
Якщо ти не страждаєш на целіакію – непереносимістю глютену, купувати таку випічку не має жодного сенсу. У ній зазвичай багато цукру, солі та трансжирів для покращення смаку.
Йогурті з наповнювачами
Їх роблять із сухого молока і присмачують різноманітними синтетичними добавками, підсолоджувачами, ароматизаторами та консервантами. У 300-мілілітровій пляшечці питного йогурту міститься 45 грамів цукру – майже 8 чайних ложок. Це у півтора рази більше, ніж весь денний максимум для дорослого людини.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!