Миті сиру курку перед приготуванням — небезпечно для здоров’я

Головна / unsorted / Миті сиру курку перед приготуванням — небезпечно для здоров’я

З боку департаменту здравоохранения США пролунала заява про те, що миття сирої курки перед приготуванням може бути дуже небезпечним — це збільшує ризик зараження бактеріями та відруєнням.

Експерти звернулися до громадян США із закликом відмовитися від звички мити курку та індичку перед приготуванням. За словами фахівців, таке миття сприяє розмноженню бактерій на поверхнях кухні. Відповідне попередження розміщено на офіційному сайті уряду.

«Гаряча вода не здатна вбити сальмонелу, але при цьому разом з водою на кухонні начиння та посуд розприскуються шкідливі мікроорганізми, що підвищує ризик їх потрапляння в організм людини.

Згідно з даними, які представили медики, у 25% випадків у салатах людей, які мили птаха перед приготуванням, було виявлено сальмонеллю. Також сліди бактерій були зафіксовані на поверхні кухонної меблів та у спеціях.

Фахівці попереджають, що тільки тривала термообробка, за якої внутрішня температура продукту становитиме не менше 74 градусів Цельсія, є єдиним способом вбити шкідливі бактериї.

Крім того, щоб уникнути попадання бактерій з курки на сусідні поверхні, слід тримати сиру курятину якомога далі від приготованих страв, а також ретельно мити руки та посуд.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!