Капуста брокколі займає лідируючі позиції з корисності серед овочів. Однак надмірне вживання брокколі, інших представників сімейства хрестоцвітних та зелених листових овочів може спровокувати гіпофункцію щитовидки. Таку думку висловили дієтологи з Гарвардської школи здоров’я населення.

За оцінками професора дієтології та харчування Терези Фунг, шкідливою для здоров’я може бути саме надмірна порція брюссельської, кольорової, кучерявої та капусти брокколі. Людям з гіпотеріозом, а також пацієнтам, які приймають препарати для щитовидної залози, рекомендується порадитися з лікарем про безпечні порції хрестоцвітні. Кілька порцій овочів на тиждень не повинні нашкодити, зазначає професор Фунг.

Варто відзначити, що теплова обробка сприяє руйнуванню речовин, які потенційно небезпечні для щитовидки.