Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Надлишок брокколі небезпечний для щитовидки.
Капуста брокколі займає лідируючі позиції з корисності серед овочів. Однак надмірне вживання брокколі, інших представників сімейства хрестоцвітних та зелених листових овочів може спровокувати гіпофункцію щитовидки. Таку думку висловили дієтологи з Гарвардської школи здоров’я населення.
За оцінками професора дієтології та харчування Терези Фунг, шкідливою для здоров’я може бути саме надмірна порція брюссельської, кольорової, кучерявої та капусти брокколі. Людям з гіпотеріозом, а також пацієнтам, які приймають препарати для щитовидної залози, рекомендується порадитися з лікарем про безпечні порції хрестоцвітні. Кілька порцій овочів на тиждень не повинні нашкодити, зазначає професор Фунг.
Варто відзначити, що теплова обробка сприяє руйнуванню речовин, які потенційно небезпечні для щитовидки.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!