Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Найбільш корисні продукти для завтраку назвали дієтологи
Завтрак – гаряча тема серед дієтологів та експертів у галузі охорони здоров’я. Поки одні кажуть, що снідати варто тільки в тому випадку, якщо їсти дійсно хочеться, інші впевнені, що це важливе “паливо” для організму після нічного відпочинку.
“Вранці ваші запаси енергії виснажені на 80% порівняно з вночі. Без їжі організм починає економити енергію та спалювати менше калорій, що замедлює метаболізм”, – розповіла доктор медичних наук Меган Седіві.
“Дуже важливо, щоб завтрак був поживним. Прагніть включати в нього білок, клітковину та багато корисних жирів. Така комбінація дозволить вам довше відчувати ситість і залишатися активними протягом дня”, – додала магістр медицини Риму Кляйнер. За словами експертів, найкраще для завтраку підходять кілька видів продуктів.
Вівсянка
Вівсяна каша містить велику кількість клітковини, залізу, витаминів групи В і складні вуглеводи, які сприятливо впливають на здоров’я серця та травлення. Щоб збільшити вміст білка, кашу можна приготувати на молоці, додати до неї протеїновий порошок або грецький йогурт. Підвищити кількість корисних жирів можна за рахунок горіхової олії, горіхів, насіння чиа або льону. Фрукти також підвищують питну цінність страви, поряд з медом, корицею, куркумою чи імбиром.
Грецький йогурт
Грецький йогурт – відмінне доповнення до завтраку, оскільки він містить білок та кальцій, які допомагають підтримувати здоров’я м’язів та кісток, а також пробіотики – корисні бактериї, що сприяють здоровому травленню, пояснила Седиві.
Ягода
Ягоди багаті на корисні фітонутрієнти – антоціани, які допомагають боротися із запаленням, знижують кров’яний тиск і ризик сердечних захворювань, розповіла Нутріціолог Маккензі Берджесс. Фахівчина порадила включати їх у завтрак як цільними, так і у вигляді джему.
Апельсин
“У середньому один апельсин California Cara Cara містить 3 грами харчових волокон, які можуть допомогти вам довше залишатися ситими, підвищити рівень корисного холестерину в крові та знизити ризик сердечних захворювань, інсульту, ожиріння та навіть діабету 2 типу”, – зазначила експерт з харчування Френсіс. Ларджман. Вона пояснила, що апельсини також насичують клітини вологою та містять калій, який необхідний для здоров’я м’язів та підтримки водного балансу в організмі.
Яйця
Яйця – один із найздоровіших продуктів для завтраку, заявила доктор медичних наук Меган Берд. Вони багаті не тільки білком, але і витамином D. Крім того, яйця є одним з кращих джерел холіну, який потрібний для правильного метаболізму.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!