Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Найбільш корисну ранкову каву назвала лікарка
Вчені виявили ще одну причину, щоб любити кофе вранці. З’ясувалося, що у довгостроковій перспективі напій може принести користь для здоров’я і навіть потенційно знизити ризик розвитку раку печінки.
Відомо, що печінка відіграє першорядну роль у очищенні організму від токсинів. Проте, за словами гастроентеролога Джамілі Вакім-Флемінг із клініки Клівленда, робота цього органу багатьма недооцінюється. Через збої у функції печінки розвивається неалкогольна жирова хвороба, яка може призводити до цирозу, раку та печінкової недостатності.
Хороша новина полягає в тому, що мати значне вплив на стримування цих захворювань може кофе. Особливо корисний напій при жировій хворобі, гепатиті С або цирозі. Хоча все це пов’язано зі складними фізіологічними процесами, Вакім-Флемінг підкреслила, що всі переваги кофе для печінки зводяться до одного основного факту: кофе містить антиоксиданти та інші важливі сполуки, здатні знижувати запалення в організмі.
За словами Вакім-Флемінга, ідеальним вважається чорна кава, оскільки додавання до нього вершків чи цукру призводить до збільшення жирових відкладень та стресу для печінки. “Якщо вам не подобається чорна кава, замініть цукор на мед, а замість вершків додайте знежирене або рослинне молоко”, – порадила вона.
Що стосується досліджень, то ряд метааналізів Trusted Source показав, що вживання кави в порівнянні з його відсутністю в раціоні пов’язане з 40-відсотковим зниженням ризику раку печінки. Інші дослідження виявили зниження ризику цирозу на 25-70%.
Джерело lady.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!