Найбільш корисну рибу для боротьби з високим холестерином назвали лікарі
В даний час однією з основних причин передчасної смерті є серцево-судинні захворювання, з яких 80% викликані атеросклерозом. Головним фактором ризику їх появи вважається високий рівень холестерину в організмі.
Цей стан, своєю чергою, викликаний неправильним харчуванням. Як повідомили фахівці NHS, впоратися з проблемою можна включивши в раціон рибу, замінивши на неї Червоне та перероблене м’ясо.
Найкраще холестерин знижує жирну рибу. До неї відноситься скумбрія, лосось, оселедець, кілька, сардині та форель. Крім того, корисними омега-3 жирними кислотами багаті і деякі моллюски, наприклад, кальмари, краби та устриці.
“Здорова, збалансована дієта має включати як мінімум дві порції риби на тиждень, у тому числі одну порцію жирної”, – додали в NHS.
Проте експерти попередили, що зловживати рибою не варто, тому що в ній може бути невелика кількість шкідливих речовин, які мають властивість накопичуватися в організмі. З цієї ж причини не рекомендується їсти занадто багато білої риби, у тому числі морського ляща, морського окуня та палтуса.
Джерело dailynews.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!