Найбільш корисну рибу назвала дієтологія
Включення риби в раціон може принести значну користь для організму – від зниження ризику розвитку діабету іншого типу до підтримки здоров’я серця. Сертифікований дієтолог розповіла, яку рибу вважає за найкращу для здоров’я.
Всі сорти багаті на важливі питательні речовини і підходять для здорового способу життя, впевнена вона. “Будь моя воля, кожна людина насолоджувалася б куском риби 2-3 рази на тиждень”, – наводити слова фахівчині.
“Мінтай – моя улюблена риба, і, на мою скромну думку, це риба номер один”, – заявила лікарка. Вона перерахувала переваги цього сорту.
М’який смак
Не всі люблять рибу, часто причиною тому стає специфічний смак і запах морепродуктів. Однак, підкреслює дієтологія, мінтай-виняток. Ця риба відрізняється м’яким смаком і не виділяє різкого запаху.
Вітаміні та мінералі
Мінтай багатий ключовими витаминами, мінералами та антиоксидантами, включаючи витамин В12, селен, білок і ніацин. Крім того, одна порція аляскинського мінтаю забезпечує 10% від щоденних потреб у витамині D і калії – двох поживних речовин, які багато людей не одержують у необхідній кількості.
Зниження ризику смерті
За словами експерта, мінтай містить від 50 до 1000 міліграмів (мг) омега-3 на одну порцію. Відзначається, що більш високе споживання жирних кислот пов’язане з деякими несподіваними результатами, включаючи зниження ризику смертності від усіх причин на 13%, а також зниження ризику смерті від раку та серцево-судинних захворювань.
Низький вміст ртуті
Варто бути обережними при виборі морепродуктів – деякі сорти можуть мати високий рівень ртуті. При вживанні у великих кількостях цей метал здатний викликати серйозні проблеми зі здоров’ям, особливо у вагітних та дітей. Однак, за словами лікаря, мінтай входити до списку з найменшою кількістю ртуті, що робить його одним із найбезпечніших варіантів риби протягом усього її життєвого циклу.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!