Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Найбільш корисну вівсянку назвала дієтолог
Вівсяна каша вважається однією з найздоровіших страв на завтрак. Злак багатий клітковиною, корисними вуглеводами та необхідними поживними речовинами. Крім того, це ідеальна основа, щоб додати до неї горіхи, йогурт чи насіння. Але щоб отримати від ранкової каші ще більше користі, важливо враховувати, яка саме вівсянка використовується для її приготування.
Експерти зі здорового харчування рекомендують вживати цільнозерновий різаний овес, також відомий як steel-cut або ірландська вівсянка. Це крупа цільного зерна, яку нарізають на дрібні кусочки, а не розгортають у пластівці.
“Овес steel-cut-найменш оброблена форма (тип вівса) та найкращий варіант з точки зору здоров’я. Волокна в ньому дуже корисні для здоров’я кишечника, гормонального балансу та контролю ваги”, – розповіла лікар-дієтолог.
При цьому найменш корисними вважаються вівсяні пластівці швидкого приготування, оскільки вони піддаються найбільшій обробці на етапах виробництва. За словами фахівця, ідеальний варіант – купити органічний овес, оскільки він не обробляється токсичними пестицидами.
Що стосується способів приготування каші, то лікарка порадила замочувати овес у воді на ніч. Вранці воду потрібно злити, після чого можна готувати кашу звичним способом. “Замочень на ніч овес легше перетравлюється, крім того, у ньому падає рівень фітинової кислоти, що допомагає вашому організму краще засвоювати поживні речовини”, – пояснила вона. Діетолог додала, що замочування вівса також збільшує кількість стійкого крахмалю, який допомагає довше зберігати відчуття ситості та питати корисні мікроби в кишечнику.
Джерело medicalanswers.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!