SUTURA

Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Найгірші продукти для супу назвала дієтологія

Незважаючи на те, що багато людей вважають суп корисним для здоров’я, мало хто знає, як правильно його приготувати. Насправді, завдяки всього декільком інгредієнтам, навіть домашній суп виявиться шкідливим. Експертка зі здорового харчування розповіла, які продукти краще не додавати до першої страви.

Густі вершки

Дієтолог Ізабель Сміт порадила уникати супів на основі вершків. Замість цього краще вибрати рецепти, де в якості основи використовують пюре, овощний або курячий бульйон.

Бульйонні кубики

У типовому бульйонному кубику міститься відомий глутамат натрію, який стимулює апетит. Крім того, в ньому багато штучних барвників, у тому числі жовтого 5 та 6 (Yellow 5 та Yellow 6), які можуть надавати несприятливий вплив на активність та увагу у дітей, пояснила Сміт.

Ковбаса та сир

Більшість видів ковбаси та сосисок шкідливі для здоров’я. Основна причина полягає у великій кількості жиру в цих продуктах і того ж глутамату натрію.

Що стосується сиру, то, на перший погляд, невелика його кількість може здатися нешкідливою. Однак насправді, слід пам’ятати, що в сирі вже є жир і сіль, через що їх загальний вміст в основному блюді збільшується.

Мука, ​​лапша та білий рис

Біла мука робить суп густішим, але з точки зору харчування вона не приносить нічого, крім калорій.

З цієї ж причини не слід додавати у страву лапшу, оскільки зазвичай її роблять із очищеної пшениці. Краще замінити її на цільнозернові макарони, лапшу з нуту або цукіні.

Більш здоровим варіантом може стати курячий рисовий суп, але вуглеводи скрізь однакові. Особливо від білого рису краще відмовитися людям, які хочуть скинути вагу. Доброю заміною стане ячмінь, кіноа та коричневий рис.

Консервовані овочі та томатний соус

Консервовані овочі зазвичай містять надлишок солі та підсилювачі смаку, які навіть у малих дозах можуть викликати болі в шлунку. Наприклад, всього 0,5 склянки консервованої зеленої квасолі 380-390 мг натрію. Дієтолог радить використовувати для супів свіжі та заморожені овочі.

Що стосується томатного соусу, то зазвичай в ньому дуже багато цукру. Вирішити проблему може соус домашнього приготування або звичайні помідори.

Джерело medicalanswers.com.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!