Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Найкорисніші фрукти та овочі для здоров’я: як їх колір впливає на організм
Давайте ж розглянемо, які найбільш корисні фрукти та овочі для здоров’я і як це залежить від їхнього кольору, передає sutura.org.ua
ЧЕРВОНІ ОВОЧІ ТА ФРУКТИ
Червоний колір асоціюється із силою, здоров’ям та пристрастю. Овочі та фрукти червоного кольору багаті залізом та калієм, містять фітохімічні елементи (лікопін та антоціані), які допомагають нашому організму у боротьбі з різними хворобами.
Крім того ці фітохімічні елементи захищають від передчасного старіння та захищають від раку. Овочі та фрукти червоного кольору гарні для імунної системи, допомагають людині, коли він слабкий, хворий на анемію і вразливий для вирусів.
Червоний колір плодів виходить за рахунок вмісту в них лікопіну, а він є антиоксидантом, який нейтралізує вільні радикалі в організмі людини. Він також корисний для пам’яті і знижує ризик захворювання на деякі види раку.
ОРАНЖЕВІ ОВОЧІ ТА ФРУКТИ
Овочі та фрукти оранжевого кольору багаті каротином, містять витамин С та інші поживні речовини, які відіграють важливу роль у захисті нервної системи, корисні для здоров’я очей та для профілактики серцево-судинних захворювань.
Бета-каротин в організмі перетворюється на витамин А, який відіграє важливу роль для підтримки здорової шкіри та зміцнення імунної системи. У комплексі з магнієм і калієм, він допомагає будувати міцні кістки.
Цитрусові, які в основному оранжевого або жовтого кольору, також багаті на різні фітохімічні елементи, які можуть допомогти захистити від раку. Деякі з них діють як антиоксиданти і можуть запобігти попаданню канцерогенних речовин в організм.
ЗЕЛЕНІ ОВОЧІ ТА ФРУКТИ
Зелені плоди багаті на клітковину, фолієву кислоту, лютеїн, кальцій, бета-каротин і витамин С.
Лютеїн допомагає нашому організму підтримувати здоров’я очей і знижує ризик розвитку дегенерації жовтого пятна, пов’язаного з віком.
А від зелені листові овочі містять фолієву кислоту, яка потрібна вагітним жінкам, оскільки знижує ризик вроджених захворювань дитини.
Основні поживні речовини захищають від раку та знижують високий рівень “поганого” холестерину, регулюють травлення та покращують роботу імунної системи.
СІНІ ОВОЧІ ТА ФРУКТИ
Сині фрукти та овочі є одними з найздоровіших продуктів, які можна їсти. У них міститься високий рівень антоціанів – потужних антиоксидантів, які запобігають безліч хвороб. Антоціані також захищають клітини від окислювального пошкодження, служать доброю профілактикою серцево-судинних захворювань, інсультів та раку.
Ці фрукти та овочі дуже важливі для пам’яті та здорового старіння.
БІЛІ ОВОЧІ ТА ФРУКТИ
Незважаючи на відсутність кольору, білі фрукти та овочі надають на організм не меншого впливу, ніж їх родичі.
Плоди цього кольору містить аліцин, який знижує рівень “поганого” холестерину і високий кров’яний тиск. Вони також необхідні нашому організму для зміцнення імунної системи.
Поживні речовини, що містять ці фрукти та овочі стимулюють B-і Т-клітини – основні регулятори імунної захисту. Вони також зменшують ризик раку товстої кишки, простати та молочної залози.
Білі овочі (редис, гриби, лук, цвітна капуста та картопля) є джерелом клітковини, калію і магнію. Клітковина підвищує відчуття ситості та покращує діяльність травної системи. Калій важливий для м’язів та серцево-судинної системи. А магній допомагає при депресіях і поганому настрої, сприяє здоров’ю серця.
Велика частина з білих плодів містять помірні дози витамину С, що робить їх потужними антиоксидантами, які зміцнюють імунну систему, запобігають старінню клітин і борються з опухолою серця.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!