Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Найкорисніші поєднання деяких продуктів
Деякі корисні речовини засвоюються тільки в компанії з іншими – наприклад, їсти сиру моркву без продуктів, що містять жир, на зразок сметани або олії, практично марно, адже витамин A – жиророзчинний. Про інші корисні властивості в поєднаннях один одного читайте далі, інформує sutura.org.ua
Спаржа + сир
У зеленій спаржі багато інуліну, природного цукру, який не перетравлюється і в тому ж вигляді доходитиме до товстої кишки, де стає їжею для корисної мікрофлори кишечника: лакто і біфідобактерій. Крім того, інулін допомагає організму краще засвоювати кальцій. У сирі в принципі багато кальцію, а лідер за змістом цього макроелементу — пармезан (1300 мг, більше за добову норму).
Спробуйте такий нескладний і смачний рецепт – запечена спаржа з пармезаном. Молода спаржа викладається на кулінарний пергамент, поливається сумішшю оливкової олії, пропущеної через прес часник, сіль і спеції. Запікається 15 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовці, потім посипається пармезаном і відправляється на духовку ще на хвилину.
Свинина + брюссельська капуста
У свинині міститься важливий для людини мікроелемент селен, що пригнічує ріст ракових клітин. А брюссельська капуста — джерело сульфорафану, який збільшує протиракові властивості селену у 13 разів. Крім того, брюссельська капуста відмінно доповнює смак м’яса, робить його більш ніжним. Спробуйте!
Діня + натуральний йогурт
У дині міститься бета-каротин, біохімічний попередник витамину A, який корисний для судин очного дна та гостроти зору. Він засвоюється тільки разом із жирами, а ще кращому поглинанню сприяє цинк. І те й інше в достатку є у складі натурального йогурту.
Диня вдало поєднується з біойогуртом, можна просто їсти їх разом.
Курка+морква
З тієї ж причини курка та морква підсилюють корисні властивості один одного: у моркві бета-каротин, у курці цинк. Запечена куряча грудка з морквою — безпрограшний варіант для здорової та дієтичної вечері.
Куряча грудка з морквою — дієтична вечеря на дві курячі грудки потрібно 7 морквин. Купки повинні ніч постояти в маринаді з соку лимона та апельсина, чесноку, оливкової олії, солі та спецій (паприка, коріандр, чебрець). До нарізаної брусками моркви треба додати оливкову олію, сіль і ті ж самі спеції. Все це кладеться у пакет для запікання і відправляється до духовки (200 градусів) на годину.
Шпинат + авокадо
Авокадо – джерело корисних жирів, а також мікроелементів: витамину E, калію, антиоксидантів. Його, як і шпинат, відносять до суперфудів — продуктів із максимальною корисністю. Шпинат теж багатий на антиоксиданти, які запобігають розвитку ракових клітин, у ньому багато клітковини, яка стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, а також корисного для очей лютеїну.
Паста зі шпинату і авокадо подається з хлібом це найпростіший спосіб поєднати ці два інгредієнти. Авокадо, шпинат та свіжа зелень нарізаються кусочками, до них додається оливкова олія, трохи солі та лимонного соку, і все це перемелюється у блендері.
Сочевиця + болгарський перець
У сочевиці дуже багато залізу (навіть більше, ніж у яловичої печінки), але з рослинних джерел залізо засвоюється набагато гірше. Однак витамин C що міститься в болгарському перці покращує всмоктуваність заліза. Це поєднання безумовно варто запам’ятати вегетаріанцям, які часто відчувають нестачу заліза.
Болгарський перець можна їсти вприкуску з вареною чечевицею, а можна зробити салат, куди увійдуть варена сочевиця (краще зелена), перець, сельдерей, лук, чебрець та трохи оливкової олії.
Яйця + броколі
Щоб кальцій, життєво важливий для зміцнення кісткової тканини, краще засвоювався організмом, разом з ним необхідно вживати витамин D. першого в достатку у броколі, іншого – у яєчних жовтках. Приготуйте на завтрак омлет з броколі, який буде ще смачнішим зі шпинатом і сиром.
Лосось + виноград
Це поєднання продуктів буде особливо корисним для тих, хто набирає м’язову масу. У лососі багато білка, необхідного для будівництва м’язової маси, а кальцію, що зміцнює кістки, у ньому більше, ніж у інших видах риби. У винограді багато калорій, витаминів K, A, C і B₆, а також три незамінні амінокислоти (лейцин, ізолейцин та валін), щоб бодро відчувати себе на тренуванні. Виноград “розм’якшує” м’ясо лосося, полегшуючи перетравлення.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!