Найкращі продукти, які варто вживати жінкам після 40 років.
Серед найкращих продуктів для жінок віком 40 років і старші лікарі виділяють в першу чергу ті, що допомагають заповнити запаси гормону естрогену.
Медики рекомендують жінкам віком понад 40 років включати в раціон продукти, що сприяють зниженню ваги та покращенню самопочуття в цілому. Фахівці зазначають, що у цьому віці жіночий організм починає інтенсивніше втрачати естроген — гормон, важливий для активних обмінних процесів, емоційної стійкості. Зниження його концентрації веде до характерних проблем — збільшення ваги, швидкої стомлюваності, дратівливості.
Ось чому одними з кращих продуктів для жінок старше 40 років є його джерела.
Продукти, що відрізняються високим вмістом естрогену:
- яблуко;
- абрикос;
- гранат;
- лляна олія;
- бобові – фасоль, нут, горох, соя;
- зелені овочі – селера, шпинат, спаржа;
- баклажан;
- горіхи та насіння гарбуза;
- м’ясо птиці;
- риба, моллюски, устриці та кальмари;
- прянощі – куркума, імбир.
На думку медиків у віку старше 40 років жінкам не варто дотримуватися жорстких систем харчування, також влаштовувати розвантажувальні дні — це несприятливо позначається на стані гормонального тла. Лікарі радять вживати в їжу цілозерні крупи (жито, овес, бурий рис, ячмінь), висівки — це допомагає підтримувати стабільну вагу та гормональний фон.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!