Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Найнебезпечніші для мозку продукти назвали вчені
Виникнення хвороби Альцгеймера безпосередньо залежить від харчування. Як показують численні дослідження, досить відмовитися від деяких продуктів, щоб знизити ризик розвитку здивування.
Перше, що фахівці рекомендують виключити з раціону – продукти з високим ступенем переробки, тобто випічку, солодощі та газовані напої. Вони можуть провокувати запальні процеси в мозку та пошкодження нейронів, крім того, продукти з високим вмістом цукру можуть викликати закупорювання артерій.
Фахівці з Університету Південної Австралії вважають, що опасность становить гостра їжа-перець чилі і халапеньо. Зокрема, вчені вказують на капсаїцин, який міститься в них, що негативно впливає на пам’ять та розумову активність. До списку небажаних продуктів також потрапили змащена їжа та фастфуд. Вони насичені трансжирами, що негативно впливають на працездатність мозку.
Велику загрозу для нормальної роботи мозку несуть консерванти, солі та насичені жирні кислоти, що містяться у ковбасі, м’ясних виробах та сирі. Вони також провокують запальні процеси та шкодять кров’яних судинах.
Джерело medicalanswers.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!