Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Найнебезпечніші Е-добавки у популярних продуктах назвала дієтологія
Продукти, що містять небезпечні Е-добавки, є одними з найулюбленіших у покупців. До них належать паштети, маргарині, сухі сніданки, сири та кондитерські вироби.
Як зазначила дієтологіня, кошик, у якому немає продуктів із добавками, може бути не тільки кориснішим, але й дешевшим.
Спеціалістка пояснила, що Е-добавки використовують для збільшення терміну придатності товару, нейтралізації окислення, а також для досягнення потрібної консистенції та смаку. В цілому, їх можна розділити на три групи: умовно-нешкідливі – зроблені з екстрактів рослин та натуральних продуктів; умовно-небезпечні – при надмірному вживанні можуть нашкодити і небезпечні – з різко негативним впливом на організм.
До останніх, зокрема, належать Е230 біфеніл, що використовується для виготовлення маргарину, мороженого, кондитерських виробів, а також Е214 етілпарабен, який додають при виробництві м’ясних продуктів, паштетів, сирів, молочних десертів та сухих сніданків.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!