Найпростіший десерт для довголіття на кожен день
Цей продукт вживали ще у Стародавньому Єгипті, тепер його вважають модним суперпродуктом. Властивості справді вражають: він має велику кількість вітамінів і мінералів, здатний навіть продовжити життя. Крім того, багато окремо підкреслюють смак і рекомендують додавати до десертів.
У традиційній індійській аюрведичній медицині мед використовується як засіб для покращення травлення, а стародавні єгиптяни застосовували його як мазі від шкірних язв. Нещодавно вчені довели, що мед ефективніше, ніж безрецептурні засоби від кашлю.
Клер Торнтон-Вуд з Британської дієтичної асоціації стверджує, що мед при застуді краще антибіотиків, тому що вони використовуються тільки при бактериальних інфекціях.
Мед застосовують для загоєння ран і навіть додають його у стерильні пов’язки. Його традиційно використовували як антисептик, але він міститься у меді у дуже низьких концентраціях, тому він щадний, зазначив мікробіолог Пем Хантер.
Мед також витягує рідину з ран та запобігає прилипання пов’язок, але не варто його наносити на ще не тривалу рану.
Також мед допомагає боротися з похміллям, бо фруктоза прискорює окислення алкоголю у печінці. Британські лікарі радять після бурхливої ночі з’їсти на завтрак тост із медом.
Деякі також вважають, що мед полегшує проблеми з травленням, він може вбивати бактериї, що викликають харчове відрування.
Джерело zhenskiy.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!