В інституті Вейцмана в Ізраїлі експерти провели незвичайне дослідження, з метою довести, що правильне харчування не завжди позитивно впливає на здоров’я людини. Вчені задіяли 800 добровольців, які не побоялися поринути у безодню різноманітної їжі. Частина людей змінила свій раціон на користь здорових продуктів. А інша група могла харчуватися всім чим завгодно. Починаючи з чіпсів та напівфабрикатів і закінчуючи газованою водою з бургерами. Усього в експерименті було 47 тисяч продуктів, інформує sutura.org.ua

Кілька років фахівці шанобливо стежили за учасниками і в результаті дійшли несподіваного висновку: реакція на той чи інший вид харчування – індивідуальна. Тобто ті, хто їв правильну їжу, могли відчувати собі погано, а ті, хто наминав піцу за обидві щоки, не помічали жодних нездужань.

За показниками так само були відмінності. Знаменитий «глікемічний індекс» здав свої позиції під натиском вчених. Зміни рівня цукру в крові, як відповідна реакція на одну і ту ж їжу у кожного учасника експерименту була своя. Такі спостереження потрібно брати до уваги, коли людина не може схуднути, хоча харчується правильно. Або навпаки, коли є все підряд, але при цьому не набирає ваги.

Звісно, ​​повністю довіряти таким висновкам не варто. Адже одним дослідженням завжди на противагу наййдуться інші, здатні зруйнувати теорію першого. Але при цьому певні висновки собі зробити варто. Продуктовий кошик у кожного свій, індивідуальний. Потрібно пробувати, аналізувати, приймати рішення, за потреби здавати аналізи. Коли диетологи прописують одне меню для всіх і ми слідуємо йому – це велика дурість. Організм подає сигнали та знаки, а ми повинні їх прийняти, зрозуміти та використати.

Дивись відео «Міфі про правильне харчування»: