Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Науковці з’ясувалося, чому люди, які вживають одну й ту їжу, можуть сильно відрізнятися за вагою.
Науковці з Німецького інституту дієтології вказали на фермент, передає sutura.org.ua який насправді може бути головною причиною ожиріння. Він називається DPP4, а синтезується він переважно у печінці.
У людей, які виробляли його занадто багато, незважаючи на раціон харчування, розвивається ожиріння печінки, надмірна вага, а також інсулінорезистентність.
Дослідники проводили експеримент на лабораторних мішах. Група мишей, що виробляла підвищену кількість ферменту DPP4, при однаковому раціоні харчування протягом 6 місяців, набрала на третину більше ваги, ніж тварини з нормальним рівнем ферменту. Крім того, у групі особливих мишей у печінці відкладалося вдвічі більше жиру, у них також вдвічі знизилася чутливість до інсуліну.
Причиною надмірного виділення DPP4 є генна мутація, яка негативно впливає на обмін речовин у печінці вже у юному віку. Виявлення підвищеного вмісту DPP4 у крові означає, що пацієнту необхідно значно скоротити калорійність раціону.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!