Навіщо потрібно мити курячі яйця

Головна / unsorted / Навіщо потрібно мити курячі яйця

Для тих, хто вважає тему поверхневою, нагадаємо, що з яйцями не шуткують, адже в них може таїтися дуже неприємна кишкова інфекція, що викликається бактеріями — сальмонелами. Слід враховувати, що носіями сальмонел є курі-несучки, а не самі яйця. Таким чином, збудник інфекції може перебувати лише на шкаралупі. І якщо яйце свіже і шкаралупа не пошкоджено, то опасность представляє контакт саме зі шкаралупою, а не з самим яйцем.

Тому перед приготуванням яйця потрібно обов’язково мити теплою водою з милом. Миття не допоможе, якщо інфікованим виявиться саме яйце, а не лише шкаралупа. Це можливо при пошкодженнях скорлупи, часом навіть непомітних на око. І тоді на перший план виходитиме термічна обробка. Варити яйця потрібно не менше 15 хвилин з моменту закипання, яєчню (або омлет) потрібно обсмажувати з двох сторін.

Важливо! Миті яйця треба саме перед приготуванням, а не заздалегідь! Якщо вимити яйця одразу після покупки, перед поміщенням у холодильник, то можна зруйнувати захисну плівку на шкаралупі та бактерії будуть безперешкодно проникати у яйця.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!