Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Назв корисний для здоров’я серця вітамін
На здоров’я серця впливає безліч факторів: спосіб життя, шкідливі звички, стреси та інші захворювання. Також велику роль у цьому відіграє харчування.
Вчені вважають, що знизити ризик розвитку серцевих захворювань можуть продукти, багаті на певний витамин, про який багато хто забуває. Ідеться про витамин K (K1 і K2). Відповідно до дослідження Університету Едіт Коуен (ECU), певні продукти, що його містять, можуть знизити ризик серцевих захворювань, викликаних атеросклерозом.
Загалом у дослідженні взяли участь понад 53 тисячі осіб. З’ясувалося, що у учасників, які частіше вживали витамин K1, ризик госпіталізацій, пов’язаних із серцево-судинними захворюваннями, був на 21% нижчим. Аналогічно для витамину K2: ризик госпіталізацій був на 14% нижчим.
Крім того, деякі дослідження показують, що витамин K допомагає підтримувати міцність кісток у літніх людей, повідомляє сайт Національної медичної бібліотеки США.
Продукти з витамином K
- зелені листові овочі (капуста, шпинат, петрушка, листя салату);
- овочі (брюссельська капуста, броколі, цвітна капуста);
- риба;
- печінка;
- говядина;
- яйця;
- крупи.
Дефіцит витамину K
Дефіцит витамина К зустрічається дуже рідко. Це відбувається, коли організм не може належним чином засвоювати елемент з їжі. Також нестача витамину К може виникнути після тривалого лікування антибіотиками. Зазвичай у людей з дефіцитом витамину К найчастіше з’являються синці та кровотечі.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!