Сливи – фрукт смачний і дуже доступний, але перед тим, як їх їсти, треба знати деякі факти.

Різновидів слив дуже багато і всі вони по своєму корисні, але і всі мають протипоказання, пише sutura.org.ua

Головна властивість сливи вона покращує роботу шлунково-кишкового тракту, добре впливає на кишечник, сприяє виведенню «поганого» холестерину. В ній багато вітамінів та мікроелементів, а також харчових волокон. Найбільше в сливі витамину Р, що добре позначається на тиску і сосудах. Кумарин який є у цьому фрукті заважає утворенню тромбів.

Але є у сливи та протипоказання, вона не підходить діабетикам. Якщо ви страждаєте від подагри, жовчнокам’яної і подібної хвороби від вживання слив варто утриматися. Дітям цей фрукт теж не дуже підходить, для них це тяжка їжа.