Щоденне вживання моркви допоможе захистити організм від цілого ряду недуг.

По своїй ефективності цей корисний овоч не поступається яблукам.

За словами медиків, морква містить всі необхідні речовини для боротьби з вирусами та різними захворюваннями. Вживаючи цей овоч, людина отримує провітамін А, витамини групи С, D, E, K, B6 та B1, органічний натрій, біотин, калій, фосфор і магній. Крім того, завдяки хімічному з’єднанню — бета-каротину, терта морква є домашнім засобом №1 проти раку.

Також бета-каротин відповідає за синтез полових гормонів і стан кістяка, тим самим піклується про нормальне зростання організму. Вітамін А благотворно впливає і на слизові оболочки шкіри, зміцнює зуби, кістки, волосся, допомагає відновитися нервній системі після великих навантажень, підвищує стійкість організму до різних інфекцій.

Недавні дослідження показали, що бета-каротин – це чудовий антиоксидант. Американські вчені підтверджують, що регулярне вживання моркви, а також усіх оранжево-червоних овочів, може продовжити життя людини на 6-8 років.

«Одна середня морква може забезпечити нашому організму щоденну норму витамину А», — зазначають дієтологи. Вхідні до складу моркви речовини нормалізують обмін речовин, виводять шкідливі речовини та токсини, очищають дах, покращують роботу всіх внутрішніх органів.