Рукола – одна з найдорожчих видів трави, яка вживається людьми як приправа для свіжих салатів та інших страв.

Про це інформує sutura.org.ua

Найцікавіше, що рукола дуже добре і швидко розростається, так що ви сміливо можете вирощувати її у себе на підвіконні чи балконі та їсти безкоштовно. Тим більше, що ця трава доповнює страви оригінальним смаком і має масу позитивних властивостей, ось основні з них:

1. Рукола благотворно впливає на роботу травної системи, якщо ви будете їсти її постійно, то у вас прискориться метаболізм.

2. Щоб у мами було багато молока і дитині потрапляли корисні мікроелементи в організм, потрібно їй вживати руколу щодня.

3. Для чоловіків руккола дуже корисна, а точніше, для їхньої потенції. Так як руккола вважається потужним афродизіаком, вона володіє властивістю покращувати чоловічу силу.

4. Рукола обволікає слизові оболочки шлунка і кишечника, захищаючи їх від подразників з інших продуктів, тому вона дуже корисна тим людям, у яких гастрит або виразка.

5. Ця смачна трава має мізерно малу кількість калорій, у зв’язку з чим її називають дієтичною. Так що якщо ви на дієті і хочете інтенсивно скидати вагу, тоді додавайте рукколу у свій раціон харчування.

6. Одним з важливих корисних властивостей руколи є її здатність знищувати холестеринові клітини в крові, внаслідок чого людина буде захищена від хвороб серцево-судинної системи.

7. Для дітей руккола дуже корисна, оскільки речовини, що входять до її складу, сприяють зростанню нових клітин в імунній системі, а це означає, що імунітет вашої дитини завжди буде міцним і не пропустити жодного вирусу.

Протипоказань на рахунок рукоколи поки що медики не виявили, єдине, трапляються інциденти, коли у людини алергія або особиста непереносимість цієї трави.

Рукола сумісна практично зі всіма продуктами, але найбільш оригінальний смак її можна відчути у стравах із горішками або твердим сиром. Ви можете готувати салати, супи, інші страви з м’яса або птиці та додавати до них руколу.

До речі, щоб обрати найбільш корисну руколу, вам потрібно вивчити пучок трави і якщо листя надмірно великі, то краще не купуйте його. Всі корисні компоненти можна отримати з маленьких листочків руколи, які під час приготування страв не ріжуть, а рвуть пальцями.