Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Назв продукт, який знижує ризик інсульту
Японські вчені провели дослідження, яке показало вплив харчових звичок. Про це пише ТАРС із посиланням на Stroke.
Упродовж 15 років наукові діячі проводили спостереження більш ніж за 70 тисячами жителів Азії. У дослідженні брали участь люди віком до 74 років. При цьому спочатку випробовувані не мали ознак проблем із серцево-судинною системою.
Як виявилося, вживання в їжу продуктів, вироблених на основі арахісу і самі орехи в чистому вигляді, в середньому знижувало ймовірність інсульту на 16%. Крім того, продукт благотворно позначився і на зниженні ризику ішемії мозку, у цьому випадку ймовірність знизилася на 20%.
“Ми вперше показали, що вживання великої кількості арахісу статистично пов’язане зі зменшенням частоти інсультів серед жителів Азії. Це говорити на користь того, що додавання продуктів на базі арахісу в дієту буде корисним для здоров’я людини та стану судин його мозку”, — поділився один із авторів роботи, професор університету Осаки Сатойо Ікехара.
Кожен організм є унікальним. Перед застосуванням потрібна очна консультація лікаря.
Джерело useti.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!