Назв сухофрукт, що покращує захист кишечника від появи ракових опухолей
Регулярне вживання такого сухофрукту як чорнослив покращує функціонування кишечника та підвищує захист від розвитку його хвороб, включаючи рак.
Про користь чорносливу для кишкового тракту розповіли на порталі Shape зарубіжні дієтологи Ерін Кенні та Джеймі Міллер. За словами фахівців, цей сухофрукт відрізняється високим вмістом компонентів, що благотворно впливають на перистальтику кишечника і його здатність спорожнятися.
“Чорнослив – продукт із високим вмістом клітковини, яка запобігає запори. Також у сухофрукті багато сорбіту та хлорогенової кислоти, що збільшують частоту стільця”, – пояснюють експерти.
Крім цього, сухофрукт покращує захист кишечника від появи ракових опухолей. Цей ефект вчені пов’язують з антиоксидантною дією мікроелементів, що входять до його складу. Завдяки йому зменшується запалення, що сприяє зростанню злоякісних утворень, пошкоджуючи клітини.
Фахівці пояснили, що марганець, а також мідь, що містяться в чорносливі, сприяють захисту здорових клітин від пошкоджень, асоційованих із запальним процесом. Також, додали вони, “речовини антоціані цього сухофрукта зменшують ризик розвитку раку товстої кишки”.
На думку дієтологів, за відсутності протипоказань оптимально з’їдати один-два сушені плоди на день. Серед інших його вагомих переваг фахівці назвали позитивне вплив на стан серця, а також здатність зміцнювати кістки.
womanlife.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!