Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Названа найкорисніша крупа
Близько 40% раціону мають складати крупи, вважають фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). До їх складу входять необхідні для організму складні вуглеводи, які позитивно впливають на самопочуття.
Булгур
Йдеться про молоду пшеницю, зерна якої висушені та очищені. У них міститься 12,3 г білка на 100 г продукту. Булгур багатий витаминами В, Е, К, а також бета-каротином, магнієм, міддю, кальцієм, калієм та залізом. Харчові волокна у крупі добре очищають кишечник, прискорюють процеси всмоктування вітамінів, крім того, підвищують метаболізм. Ця крупа сприяє відтоку жовчі, що, у свою чергу, добре позначається на роботі печінки.
Житня крупа
У ржаній крупі оптимально збалансовані амінокислоти. У ній більше харчових волокон-це допомагає зміцнити імунітет, а також знизити ризик хвороб крові.
Кукурудзяна крупа
А в цій крупі містяться антиоксиданти, що дозволяє мікрофлорі кишечника правильно відновлюватися і м’яко очищає організм завдяки клітковині. У кукурудзяній крупі відсутній глютен, при цьому є витамини В, Е, А, Н, а також триптофан і лізин, залізо і кальцій, магній, фосфор. За словами фахівців, страви, приготовані з кукурудзяної крупи, допомагають знижувати рівень “поганого” – ЛПНЩ – холестерину та ризик хвороб шлунка та печінки.
Кускус
Кускус зменшує ризик розвитку хронічних захворювань серця, а також цукрового діабету та раку. Про це повідомляє Джоанн Славін, автор роботи “цільні зерна та здоров’я людини”, яка була опубликована у Cambridge University Press. У кускус входить велика кількість селену, що дозволяє називати крупу сильним антиоксидантом. Крім того, кускус сприяє зміцненню імунітету та нормалізації гормонального балансу.
Джерело storinka.com.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!