Названі ефективні способи визначення токсинів у овочах та фруктах, які допоможуть уникнути згубного впливу на організм
Зараз на прилавках магазинів та ринків достатньо свіжих овочів та фруктів, які допомагають поповнити запас витаминів після зими. Деякі люди з побоюванням та підозрою ставляться до подібних продуктів. Адже всі розуміють, що більша частина з них оброблена різними хімікатами, які можуть зашкодити організму.
Які шкідливі речовини містяться в ранніх овочах та фруктах
Нітраті
Нітрати – це солі азотної кислоти. Ними обробляють овочі та фрукти, щоб прискорити їх зростання. Якщо нітрати потраплятимуть у організм людини у чистому вигляді, це може мати дуже згубний вплив на здоров’я. Наприклад, якщо з’їсти кілограм овощів, оброблених цими речовинами, буде спостерігатися серйозне нездужання.
Ознаки отруєння нітратами:
- блювання;
- головний біль;
- слабкість;
- болі в шлунку;
- обличчя синюшного кольору;
- прискорене серцебиття;
- задишка.
Пестициди
Пестициди — це хімічні речовини, які застосовують для боротьби з шкідниками та бур’янами. Потрапляння в організм великої кількості пестицидів небезпечне. Це може викликати відруєння чи аллергію.
Ознаки отруєння пестицидами:
- ослаблення імунітету;
- зниження кількості вітамінів, засвоюваних організмом;
- проблеми із серцем;
- проблеми з диханням.
Які овочі та фрукти містять найбільше кількість токсинів
Якщо рідко вживати овочі та фрукти, які містять велику кількість нітратів, то шкоди не буде. Однак часте вживання таких продуктів призведе до збою в обміні речовин. Тому потрібно уважно вибирати овочі та фрукти, коли їх сезон ще не настав.
Так, картопля із зеленими «бочками» містить соланін, якщо його часто вживати в їжу, він може призвести до сильного відруєння, головного болю і навіть галюцинацій. Тому, якщо ви виявили кольорові утворення на картоплях, обов’язково їх зріжте або викиньте її. Також картопля може бути небезпечною випарами, які виходять від плоду, який гниє, адже вони виділяють велику кількість вуглекислого газу.
У плодоніжки помідорів присутній соланін, тому перед вживанням плоду обов’язково зріжте її.
Старі та червиві гриби містять токсини та продукти розкладання білків. Крім того, опасність таїться навіть у кісточці вишні та абрикоса. У них міститься амігдалін, тому якщо з’їсти кісточку, то в організм потрапити ціаністий водород — ціанід. Залежно від кількості вживання, можна відчути підвищення кров’яного тиску або запаморочення.
До речі, 50 кісточок вишні виявлятимуться смертельними для людини.
Як визначити токсині в овочах і фруктах
Шкідливі речовини можна визначити кількома народними способами, але вони не завжди вірні. Спеціальні тест-полоски показують приблизний вміст хімікатів у продуктах. Найбільшою точністю володіють портативні нітрометри.
Народні методи
Зовнішній вигляд товару має важливе значення. Великий розмір плодів сам за себе говоритиме про високий вміст хімікатів. Ідеальні на вигляд помідори, які мають однаковий розмір і рівний колір підтверджують неприродність продукту. У природних умовах такого немає. Обов’язково потрібно понюхати товар, а ще краще спробувати. Овочі та фрукти, які напхані нітратами, на смак водянисті та не мають аромату. У жодному разі не варто купувати арбузи або дині в червні, вони не відповідають сезону.
Тест-полоски
Для того, щоб виявити кількість пестицидів та інших хімікатів у продуктах, необхідно придбати в магазині спеціальні тест-полоски. Для цього потрібно розрізати овоч або фрукт навпіл і прикласти тест-полоску індикатором до м’якоті. Через деяку годину вона визначить, наскільки небезпечний цей продукт.
Нітратометри
Портативний нітратомір дуже простий у використанні, його можна брати з собою на ринок та перевірити товар до покупки. Необхідно ввімкнути в продукт щуп приладу і миттєво на дисплеї з’явиться інформація про приблизний вміст нітратів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!