Названі кращі джерела клітковини для стабілізації рівня цукру в крові
Високий холестерин, надмірна вага, діабет і захворювання шлунково-кишкового тракту є поширеними та загальновідомими недугами серед жителів різних країн. Допомогти їх подолати допоможуть продукти з високим вмістом клітковини, які досі недооцінюються багатьма людьми.
У широкому сенсі під клітковиною-харчовими волокнами-розуміються складнорозчинні вуглеводи, які, тим не менш, надають неоціненну допомогу у правильному обміні речовин. Клітковина живить мікрофлору кишечника, що сприяє деякому зниженню ваги, а також стабілізує рівень цукру в крові, що особливо необхідно людям з діабетичними захворюваннями.
Так, дієтологи радять включати 14 грамів клітковини на тисячу споживаних калорій. Жінкам необхідно близько 24 грамів клітковини на день, чоловікам – 38 грамів.
На щастя, пише видання, збільшити споживання клітковини відносно легко – достатньо включити до свого рациону продукти, багаті на це речовина. До них належать ягоди, фрукти, такі як груші та яблука, авокадо, персики, малина, а також низка інших доступних продуктів. Крім того, корисні буряк, овес, броколі, сочевиця, горох, миндаль та темний шоколад.
Дієтологи нагадують, що багаті клітковиною продукти також менш калорійні, що приносити користь бажаючим розлучитися із лишньою вагою. Що стосується людей з діабетом, то, нагадують диетологи, продукти з високим вмістом клітковини вимагають більш тривалої години на перетравлення, і ця особливість дозволяє підтримувати стабільний рівень цукру в крові.
Джерело womanlife.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!