Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Названі несподівані корисні властивості грибів
Страви з грибів не лише допомагають скинути лишній вес, але й дуже корисні для серцево-судинної системи, констатують фахівці, пише sutura.org.ua
Багато людей ігнорують гриби, як продукт регулярного харчування, – хоча у своїх корисних властивостях гриби можуть перевершити навіть овочі та фрукти. У фруктах нерідко з лишком міститься сахар, а в овочах при зберіганні швидко втрачаються витамини, в той час як гриби не містять ні сахару, ні жирів (в цьому продукті їх всього 1%), і в дієтичному харчуванні вони більш доречні й ефективні, розповіли медики.
«Вживання грибів покращує захисні опції організму. У них є речовина лецитин, що не дає накопичуватися холестерину. Гриби корисні тим, хто страждає на серцево-судинні захворювання, діабет, ожиріння і гіпертонію», – конкретизували медики.
За словами фахівців, низка останніх досліджень виявила властивість грибів блокувати ріст опухлинних клітин в організмі. Крім того, вчені переконалися у корисній справі грибів при лікуванні туберкульозу, ангіні, виразки шлунка та різних алергічних проявів.
«Боровики покращують обмін речовин і допомагають лікувати туберкульоз, лисички нормалізують діяльність печінки», – підказали медпрацівники.
Проте експерти зазначають: дітям, які не досягли 12-річного віку, не потрібно давати грибні страви.
У дитячому організмі, пояснили вони, ще немає потрібної кількості ферментів для їх перетравлення.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!