Названі продукти, які небезпечно гріти в мікрохвильовці
Мікрохвильова піч – зручне пристосування для готування та розігріву страв. Однак існують продукти, які експерти дуже не радять поміщати в цей електроприлад.
Насамперед фахівці закликають не гріти в мікрохвильовці їжу більше одного разу, оскільки так вона втрачає свої якості. Крім того, не варто туди класти піцу чи хліб: продукти можуть втратити цілісність та стати сухими. Якщо іншого рішення немає, разом із їжею варто поставити у НВЧ-піч півсклянки води, пише The Daily Meal. Також експерти закликають не готувати у мікрохвильовці броколі – овоч може змінити смак і втратити 74-97% антиоксидантів.
Відзначається, що деякі продукти небезпечно поміщати у НВЧ-піч: наприклад, перець чилі. При нагріванні в електроприладі він виділяє хімічне речовину капсаїцин, який міститься в перцевих балончиках. Фахівці попереджають, що він може викликати задуху чи опік очей. Зварене круте яйце, яке розігріли в мікрохвильовці, може вибухнути на тарілці або в роті, а виноград у печі виділяє плазму і загоряється. “Іскрити” можуть і деякі листові овочі: капуста та шпинат, а також морква.
Не рекомендується гріти їжу в контейнерах для їжі на винос: їх часто роблять із пінополістиролу, який здатний плавитися і виділяти токсини в їжу. Паперові упаковки, наприклад, пакети також не безпечні, звертають увагу експерти: вони містять матеріал, що поглинає радіохвилі.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!